Народний депутат України Іван Крулько презентував проект Закону про молодь у Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького.

Пан Крулько зазначив: «Це документ, який вперше в українській історії буде комплексним законом стосовно вирішення  проблем молоді». Він наголосив, що жодне рішення про молодь не повинне прийматися без молоді.

Законопроект передбачає імплементацію в українське законодавство більшості положень Європейської хартії про участь молоді у суспільному житті на місцевому та регіональному рівні, досвід країн ЄС і США, три діючі закони України про молодь («Про загальні засади державної молодіжної політики в Україні», «Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні», «Про молодіжні та дитячі громадські організації») та проекти законів про молодь, які розроблялися останніми роками різними політичними силами.

Документ визначає основні поняття, мету та завдання, принципи і напрямки реалізації молодіжної політики в Україні, правові процедури та гарантії реалізації прав молоді, основи державної підтримки молоді та її участі в житті держави, участь молоді в розробці та реалізації молодіжної політики, особливості організаційних і правових засад утворення та діяльності організацій, які працюють із молоддю, основні підходи до вивчення, розробки і реалізації молодіжної політики на всіх рівнях та визначає заходи для її здійснення, створення умов для підтримки молоді та розвитку її потенціалу, інфраструктуру молодіжної політики та загальні засади фінансування заходів щодо її реалізації.

Після презентації відбулася дискусія народного депутата зі студентами й викладачами Черкаського національного університету. Іван Крулько закликав присутніх взяти активну участь у вдосконаленні законопроекту та надсилати йому свої пропозиції.

Із проектом Закону про молодь можна ознайомитися за посиланням: http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=57368.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького