Доцент кафедри економіки та міжнародних економічних відносин ННІ економіки і права Катерина Ромащенко взяла участь у науково-практичному семінарі «Макрофінансова стабільність у країнах Центральної, Східної та Південно-східної Європи».

Захід відбувся за підтримки Національного банку Австрії — в місті Відень. Стажування пройшли 28 осіб із 20 країн Центральної та Східної Європи. Передусім, це спеціалісти Центральних банків, профільних міністерств та фахівці-міжнародники.

— «Захід під егідою Національного банку Австрії ставив за мету допомогти учасникам краще зрозуміти взаємозв'язок між реальною економікою та фінансовим сектором, навчитися оцінювати ризики макрофінансової стабільності в Європейських країнах», — розповіла Катерина Ромащенко.

Лекції та практичні заняття проводили науковці провідних європейських закладів вищої освіти, фахівці міжнародних організацій: Європейського Центрального банку, Австрійського національного банку, Міжнародного валютного фонду. Це дозволило учасникам семінару отримати найактуальнішу інформацію, а також поглибити теоретичні знання й удосконалити практичні навички з питань макрофінансової стабільності та структурних реформ.

Здобутий досвід буде використаний викладачем ЧНУ для підготовки студентів, які вивчають дисципліни «Економічна інтеграція», «Міжнародна економіка», «Глобальна економіка» в Черкаському національному.

Кафедра економіки та міжнародних економічних відносин