Директор ННІ іноземних мов Людмила Швидка взяла участь у Міжнародній конференції Language teaching tomorrow, яка проводилася у Фінляндії на базі двох закладів вищої освіти: університету прикладних наук у місті Ювескула (JAMK University of Applied Sciences), який входить до 10 найкращих навчальних закладів країни (історія сягає 1863 року, навчається близько 10 тисяч студенів); університету прикладних наук у місті Тампере (TAMK University of Applied Sciences), який заснований у 1925 році (складається з 9 інститутів, пропонує 5 програм англійською мовою).

У конференції взяли участь понад 60 доповідачів з 22 країн Європи.

Людмила Володимирівна виступила зі стендовою доповіддю «Викладання мови без кордонів» (Language Teaching Across Borders), у якій презентувала Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького, навчально-науковий інститут іноземних мов, досягнення в галузі міжнародних зв’язків із метою налагодження контактів з європейськими закладами вищої освіти, обміну досвідом та можливістю співпраці в межах різних міжнародних програм.

Під час презентації, круглих столів та семінарів учасники конференції обговорювали сучасні тенденції у викладанні іноземних мов, а також проблеми самоосвіти і розвитку протягом життя.

Людмила Швидка мала можливість відвідати одну зі шкіл та університет у м. Тампере, ознайомитися з особливостями організації освітнього процесу у навчальних закладах Фінляндії.

 

ННІ іноземних мов