Доценти кафедри дошкільної освіти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Ірина Єнгаличева та Олена Лугіна взяли участь у авторському науково-практичному семінарі «Мнемотехніка: технологія ефективного засвоєння інформації в умовах сучасної освіти».

Метою семінару було підвищення продуктивності освітнього процесу в дошкільних навчальних закладах м. Черкаси та Черкаської області за допомогою методів і прийомів сучасної мнемотехніки. Тренер, доктор педагогічних наук, президент Асоціації розвитку творчої особистості «ВАРТО» Геннадій Чепурний, ознайомив учасників із історією та змістом мнемотехніки; з продуктивним досвідом використання методів і прийомів мнемотехніки у дошкільних навчальних закладах України; з профільною мнемотехнічною спеціалізацією роботи з дітьми дошкільного віку.

Учасники опанували базовими технологіями запам’ятовування інформації. Вчилися перетворювати складну для засвоєння інформацію; формували асоціативні зв’язки; засвоювали текстову і цифрову інформацію; створювали інноваційні мнемотехнічні продукти (програми, тренажери, ігрові методики для збагачення словникового запасу, зв’язного мовлення, зняття психологічної напруги під час навчання).

Отримані сертифікати підтверджують кваліфікацію фахівця з мнемотехніки і дають можливість представляти дану технологію та проводити навчання за відповідними методиками та програмами.

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва