Команда «Книжкового маестро», створена зусиллями викладача кафедри видавничої справи та редагування ЧНУ Людмилою Фіть та студентами, вперше взяла участь у «Дитячому форумі 2016». У Львові 13 травня черкаські маестрівці представили юним читачам свій проект «Книжкові мандри» (за серією книг Н. Щерби «Часодії», написаної в жанрі підліткової фантастики).

«Ми організували наш захід так, щоб було цікаво всім присутнім. Навіть ті діти, які не читали книги, із захопленням долучилися до змагань. Тому ми придумали конкурси за сюжетом «Часодіїв» та на загальнолітературну тематику», — розповіла очільниця МГО «Книжковий маестро» Людмила Фіть.

Учасники розгадували таємниці «часодійного» світу Остали та Ефлари, зупиняли час, мандрували планетами та перевтілювалися у чарівних героїв. Активно брали участь у конкурсах та вирішували заплутані головоломки.

Письменниця Наталя Щерба не змогла приїхати на сам форум, проте члени «Книжкового маестро» домовилися про співпрацю з нею та видавництвом «Школа». До того ж МГО відтепер співпрацюватимуть із чернівецьким видавництвом «Чорні вівці».

Вже цієї осені Черкаси зустрінуться із новими дитячими авторами.

Для черкаської організації ця поїздка принесла неймовірні враження та досвід. «Знаєте, було не так і легко. Довелось нам і побігати, і понервувати, і включити усю свою майстерність», — зазначила Людмила Фіть та пообіцяла, що й надалі її команда братиме участь у заходах такого масштабу.

Студентка ННІ УФСК Надія Хандусь