Черговий семінар «Методична майстерня вчителя Нової української школи» відбувся на базі навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Ініціативу викладачів і студентів кафедри початкової освіти підтримав стейкхолдер — методист початкової освіти і групи продовженого дня Комунальної установи «Черкаський міський методичний кабінет установ освіти» Черкаської міської ради Валентина Мединська.

Студенти третього курсу спеціальностей 013 «Початкова освіта» та 012 «Дошкільна освіта» з інтересом включилися в роботу. Ранкове коло організувала вчитель вищої категорії, початкової школи ЗОШ І-ІІІ ступенів м. Черкаси Світлана Савонік. Учитель вищої категорії, методист початкової школи ЗОШ № 24 м. Черкаси Наталія Шатік провела презентаційний урок на тему «Материк Антарктида» за проєктом «Інтелект України». Студенти зацікавилися результатами ЗНО випускників тих закладів загальної середньої освіти, які навчаються за цим проєктом, адже 46 % випускників отримали сертифікати з балами від 180 до 200, а ще 54 % — із балами від 160 до 180.

Учасники методичного семінару дійшли до спільної думки щодо продовження подальшої співпраці з обміну методичним досвідом для забезпечення якості професійної підготовки майбутніх фахівців відповідно до реформаційних змін у початковій ланці закладів загальної середньої освіти м. Черкаси та області.

 ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва