Студенти-філологи Черкаського національного щойно повернулись із педагогічної практики та підвели урочисті підсумки своєї роботи.

Для того, щоб офіційно закріпити це високе звання, кафедра методики навчання, стилістики і культури української мови провела посвяту студентів у професійних вчителів-словесників. Захід відбувся у рамках тижня методики в ННІ УФСК.

На посвяті були присутні студенти груп четвертого курсу, викладачі кафедри, а також представники психологічного факультету. Захід відбувся у форматі змагань між представницями з кожної групи. Учасницями змагань стали студентки Крістіна Усова, Анна Квартальова та Анастасія Харишук. Оцінювали конкурсанток директор інституту Ігор Погрібний та викладачі — Тетяна Симоненко, Ганна Мартинова, Вікторія Руденко.

Тепер, як висловився директор ННІ української філології та соціальних комунікацій Ігор Погрібний, студенти з упевненістю можуть називати себе вчителями. Саме завдяки подібній практиці можна підготувати бакалавратів до реальної роботи в школі: «Я думаю, що ця практика для кожного з вас стала новим етапом життя. Досі ви сприймали навчальний процес з одного боку барикади. Ви навчались у школі, ось уже майже чотири роки ви навчаєтесь в університеті. Тепер ви спробували себе у ролі вчителів. Ви відчули, що це справді дуже важка робота. Без любові до цієї роботи, без любові до тих, з ким ви будете працювати — без любові до дітей — неможливо досягти нічого у цьому фахові. Якщо протягом шести тижнів практики ви відчули, що це ваше, отримали задоволення — то ви досягли успіху».

Зі вступним словом до присутніх звернулася й завідувач кафедри методики Тетяна Симоненко: «Сьогодні дуже велике свято. Ми до нього готувалися протягом чотирьох років. З тієї миті, коли ви вступили до Черкаського національного університету. Сьогодні у нас певний підсумок цієї діяльності. Через кілька тижнів ви одержите диплом бакалаврату, а потім будете працювати в загальноосвітніх навчальних закладах».

Для того, щоб перевірити знання та вміння конкурсанток, провели 4 конкурси.

Першим було бліц-опитування. Учасницям по черзі ставили запитання, що стосувалися предмету методики, педагогіки. Далі студентки мали визначити помилки в формулюванні завдань для учнів. Дівчата випробували свої поетичні сили. А кінцевим етапом стало вирішення педагогічних ситуацій.

На заході кожна група представила публіці невеличку сценку зі шкільного життя.

Журі вирішило не обирати єдиного переможця, тому нагородили кожну учасницю почесною грамотою.

Лора Шумейко, Крістіна Орел,  4-Р ННІ УФСК