Майбутні соціальні педагоги підвели підсумки волонтерського проекту, спрямованого на соціалізацію дітей і молоді з особливими потребами із громадської організації «Школа Віри».

Вихованці зі студентами-волонтерами демонстрували свої досягнення, отримані від щотижневих занять. Із березня по травень цього року студенти проводили індивідуальні заняття з математики, літератури, музики, прикладної творчості. Ідею цього проекту подали студенти-третьокурсники, що в минулому році здійснювали подібну діяльність. «У ході реалізації проекту студенти пізнавали і розкривали себе, долали невпевненість, страх. Тільки фахівець, який пізнав себе, може допомогти знедоленій людині, відкрити насамперед у собі глибину людських почуттів», — ділиться враженнями старший викладач кафедри соціальної роботи та соціальної педагогіки Валентина Тихолоз. Особливим людям необхідна душевна підтримка, щоб їх хтось вислухав, зрозумів. Потрібно довести, що незалежно від обставин, суспільство безумовно їх приймає. Особливі люди вчать нас бути справжніми, радіти кожній хвилині життя, адже кожна людина — це всесвіт, який ми відкриваємо під час спілкування з ними. Вони власним прикладом показують, що центром життя є не інтелект, а серце.

Із вересня волонтерська діяльність буде продовжуватись, вихованці залюбки будуть навчатись із знайомими вже студентами та з радістю уже зараз чекають нових волонтерів.

Ірина Капарушкіна, студентка ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва