Студенти та викладачі Черкаського національного до Дня Святого Миколая реалізували доброчинний проект для хворих дітей «Віддай людині крихітку себе. За це душа наповнюється світлом».

Ще на початку листопада студрадою ННІ історії і філософії та головою профбюро доцентом Мариною Захарченко для маленьких пацієнтів Черкаського обласного дитячого онкогематологічного відділення був організований майстер-клас із виготовлення патріотичних браслетів та новорічних іграшок. Також були зібрані побажання на подарунки до новорічних свят.

Щоб виконати дитячі мрії, у листопаді був організований благодійний ярмарок. Напередодні організатори ярмарку виготовляли різдвяні віночки для продажу.

Студентка Наталія Подзьолкіна ділиться враженнями:

— Дякую організаторам майстер-класу за чудову можливість долучитися до доброї справи. Виготовлення прикрас зайняло в нас лише годину часу, проте я сподіваюся, що наша праця подарує не одну годину щастя.

Виручені кошти з ярмарку, а це 2500 гривень, були спрямовані на подарунки. Завдяки тим,  хто пізніше долучився до акції, було додатково зібрано 1000 гривень.

Напередодні Дня Святого Миколая студрада інституту на чолі зі студенткою магістранткою Анастасією Кузьменко завітали до недужих дітей з веселою виставою. За основу взяли добре відому, проте модернізовану казку «Рукавичка», провели конкурси, а також потурбувалися про подарунки для дітей.

Участь у святковому дійстві брали Анастасія Малишева, Вікторія Чоботарьова, Анастасія Кузьменко, Андрій Шведін, Яна Трояк, Тарас Шевченко, Анна Орловська. Організатор — Марина Василівна Захарченко. Допомогли у влаштування свята психолог дитячого онкогематологічного  відділення Надія Михайлівна та звукорежисер, студент 2-го курсу Ярослав Хандусь.

Автор п’єси на новий лад Анна  Бас подякувала всім, хто взяв участь в організації свята для чудових дітлахів, які вірять у диво і понад усе мріють про одужання:

— Робити добро так важливо, а подарувати посмішку дитині так просто! Хочеться подякувати усім, хто допомагав у зборі коштів для подарунків. Тим, хто виявив бажання сам здійснити дитячу мрію. Для нас це так мало, а для них це так важливо. Бо ніщо так не додасть сили та віри, як приємні емоції і відчуття, що ти не один. Ми показували діткам виставу, бо майже в кожному листі вони запрошували у гості. Ніхто не залишився без подарунків. Але є ті, чиї мрії до кінця не здійснилися. Два подарунки — лялька-принцеса Софія для Альонки і лялька-маріонетка для Валерії ще чекають на здійснення. Тому всі небайдужі можуть допомогти. Якщо не знаєте як, можете звертатися до нас, ми вам розповімо. Кожен можете здійснити мрію маленької дитини з дорослим поглядом, якій так потрібна віра у завтрашній день!

Студрада та профбюро ННІ історії і філософії запрошує всіх охочих приєднатися і порадувати діточок з онкогематологічного  відділення своєю творчістю, майстер-класами або просто спілкуванням.

  

Студрада та профбюро ННІ історії і філософії