Кафедра загальної педагогіки та психології Черкаського національного університету імені Богдана.Хмельницького підхопила благодійну ініціативу з терапевтичного впливу мистецтва на здоров’я.

«Психотерапевтичне мистецтво в лікувальних закладах», — таку назву має благодійна акція, зініційована викладачами кафедри. Вони подарували алергологічному відділенню Черкаської обласної лікарні першi 20 картин.

У благодійній акції взяли участь небайдужі студенти і викладачі університету, учні черкаської художньої школи імені Данила Нарбута та Веселохутірської школи імені Володимира Лук’янця Чорнобаївського району. Назбирали чимало робіт, а для відділення алергології відібрали близько двадцяти.

Колектив відділення та адміністрація лікарні вручили подяки педагогам, психологам і всім, хто причетний до проведеної роботи.

Подібні акції в Черкаській обласній лікарні вже проходили. Так, учні художньої школи розмалювали стіни у відділенні відновного лікування, де оздоровлюються учасники АТО, і реконструювали панно у переході обласної лікарні, яке було створене 20 років тому.

Акція з терапевтичного впливу мистецтва на здоров’я триває. Надалі викладачі кафедри планують подарувати творчі роботи пацієнтам обласного центру реабілітації воїнів АТО, який діє на базі обласного госпіталю ветеранів війни, та обласному онкологічному диспансеру.

Акція була висвітлена у випуску новини та в програмі «Будьмо здорові» на телеканалі «Рось».

 

В.о. завідувача кафедри загальної педагогіки і психології Інна Кукуленко-Лук’янець