Колектив Черкаського національного університету відвідав презентацію персональної виставки місцевої художниці Олени Руднєвої.

Живописні полотна художниці експонуються та зберігаються в приватних колекціях Німеччини, Італії, Канади, Англії, США, Австралії, Франції. Олена Руднєва бере участь у різних художніх проектах та виставках, допомагає багатьом благодійним фондам та організаціям.

В її живописі переважають яскраві, з інтенсивними кольорами натюрморти, пейзажі з соковитою зеленню, портрети та фантастичні сюжети. Її роботи насичені деталями та символами.

— Ще з дитячих років я цікавлюся мистецтвом. Мене надихає теплий літній дощ, музика, аромат квітів, погляди, посмішки, подорожі. Сьогодні на виставці представлені різні картини, але кожна з них оригінальна, — зазначила Олена Руднєва.

Привітав художницю з відкриттям виставки ректор університету Олександр Черевко:

—  У «Калейдоскопі стилів» яскраво простежується оригінальний почерк Олени Руднєвої. Це підтверджує її професіоналізм і багатогранність. Приємно, що більшість наставників і вчителів Олени Руднєвої — це митці, які активно співпрацюють з кафедрою образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва Черкаського національного університету. Досвід художниці також цінний для розвитку практичних навичок у студентів, які здобувають відповідну професію у нашому університеті.

Персональна виставка Олени Руднєвої «Калейдоскоп стилів» діятиме до 9 червня 2019 року. Ознайомитися з митецькими роботами художниці можна у Черкаському художньому музеї.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького