Студент ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я Роман Щербатюк привіз 2 золоті медалі з чемпіонату України з кікбоксингу. Змагання проходили 7-10 квітня у місті Бровари Київської області.

Вісімнадцятирічний кікбоксер посів перші місця у розділах лоу-кік (низький удар) та фул-контакт («повний» контакт, але удари по колінних суглобах заборонені) серед старших юніорів.

«Я тренуюся 6 разів на тиждень, кожного ранку виходжу на пробіжки, дотримуюся режиму дня та спарингуюся з досвідченими спортсменами, — розповів Роман. — Перемога далася важко через тривалу перерву в змаганнях».

Незважаючи на це, хлопцю вдалося достойно показати себе в поєдинках та здобути перемогу. Тренують молодого чемпіона тренер дитячо-юнацької спортивної школи «Вулкан» Сергій Тутик і професор з ЧНУ, доктор педагогічних наук, президент Черкаської обласної федерації спортивних одноборств (кудо) Андрій Артюшенко.

Андрій Олександрович щиро захоплюється цілеспрямованістю Романа. Адже хлопець навчається лише на 2-му курсі, а вже досяг високих результатів у спорті та сумлінно навчається.

«У ННІ фізичної культури, спорту і здоров'я студенти займаються кудо, але Роман Щербатюк бере участь у змаганнях із багатьох інших видів бойових одноборств і постійно виборює призові місця. У 2015 році Роман привіз золото з кубку України з кудо та срібну медаль із чемпіонату світу з військово-спортивного багатоборства» — зазначив Андрій Артюшенко.

Університетська громада вітає Романа та його тренерів із перемогою та бажає нових перемог.

Слід зазначити, що в Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького навчається три майстри спорту міжнародного класу, 23 майстри спорту України та понад три десятки кандидатів у майстри спорту. 11 студентів включено до складу збірних команд України для участі в міжнародних змаганнях, ще 18 перебувають у резерві. ЧНУ посідає друге місце серед національних університетів у Всеукраїнській універсіаді. 77 студентів у 2015 році взяли участь у Всесвітніх спортивних іграх, чемпіонатах світу і Європи, кубках і першостях, 27 із них привезли перемоги.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького