До Дня заснування кафедри військової підготовки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького викладацький склад отримав нагороду та заохочення.

Завідувача кафедри військової підготовки Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Володимира Вареника нагороджено відзнакою Сухопутних військ Збройних Сил України. Відповідний наказ від 21.03.2019 підписав командувач Сухопутних військ Збройних Сил України генерал-полковник Сергій Попко.

Крім цього, за сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, активну участь у підготовці офіцерських кадрів відзначено й особовий склад кафедри військової підготовки.

«Працівники своєю службовою діяльністю роблять вагомий внесок у підготовку військових фахівців, підвищення обороноздатності держави та розбудову Збройних Сил України», — йдеться в наказі.

— Наша кафедра військової підготовки відзначає сьогодні 4-ту річницю з дня заснування. Для нас це важлива подія. Рік, коли була заснована кафедра, був непростий для України. Розгорнулася масштабна гібридна війна, виникла потреба готувати поповнення Збройним Силам України. Час показав, що створення кафедри на базі ЧНУ — це було правильне рішення. 91 випускник кафедри вже отримав офіцерське звання. Наші фахівці долучаються до підготовки бійців територіальної оборони в області. До нас вступають все нові студенти, які бажають опанувати військову справу. Україна ні на кого не збирається нападати. Але хочеш миру — готуйся до війни. Тому сьогодні ми не шкодуємо ні сил, ні знань, ні коштів на те, щоб забезпечити свою обороноздатність, — сказав, вручаючи нагороду Володимиру Варенику ректор університету Олександр Черевко. 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького