Днями відбулася головна подія освітньої галузі України — Десята міжнародна виставка «Сучасні заклади освіти-2019». Цього року в роботі виставки взяли участь 750 учасників із 25 регіонів України. Серед них — науковці Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Кафедрою дошкільної освіти навчально-наукового інституту педагогічної освіти, соціальної роботи та мистецтва була подана наукова робота  аспіранта Оксани Панченко. У ній висвітлювалися результати дослідження особливостей застосування інформаційно-комунікаційних технологій в освітньому процесі закладів дошкільної освіти. Відповідно до тематики роботи була проведена дискусійна панель, спікерами якої стали аспірант кафедри дошкільної освіти Оксана Панченко та доктор педагогічних наук, доцент кафедри дошкільної освіти Інна Ніколаєску.

Участь у дискусії взяли освітяни Черкаської, Житомирської, Дніпропетровської та Запорізької областей. Під час обговорення розглядалося питання щодо організації дослідницької діяльності з дітьми старшого дошкільного віку засобами інформаційно-комунікаційних технологій. Особливо жваво учасники дискусійної панелі обговорювали проблему технічного та інформаційного забезпечення освітнього процесу в закладах дошкільної освіти.

Також викладачі кафедри мали змогу ознайомитися з новинками в галузі дошкільної освіти, а саме: дидактичними іграми для дітей, дидактичними технологіями на магнітній основі, 2D та 3D технологіями, настільними іграми від ТМ «Розумники», педагогічними іграми для планшетів, Smart-кейсами для вчителів, Lego та педагогічною літературою. Особливу увагу було приділено ознайомленню з сучасним лінгафонним обладнанням, оскільки планується відкриття нового навчального кабінету для студентів, та методичному забезпеченню вчителя початкової школи за концепцією Нової української школи.

Викладачі кафедри дошкільної освіти стали учасниками круглого столу — «Розвиток педагогічної компетентності викладачів, які не мають педагогічної освіти, у системі науково-методичної роботи коледжів» та майстер-класу «Формування ключових компетентностей учнів засобами ігрової технології в умовах інноваційного освітнього середовища».

Участь у Десятій міжнародній виставці «Сучасні заклади освіти» дала можливість викладачам ознайомитись із інноваційними технологіями навчання, продемонструвати власні наукові здобутки та ознайомитись із тематикою сучасних досліджень, а також створила умови для співпраці фахівців галузі дошкільної освіти різних регіонів України.

 

Кафедра дошкільної освіти