ННІ історії та філософії приймали гостей — учнів 10-11 класів Чорнобаївського району.

Саме ці учні стали переможцями організованої інститутом вікторини «Черкаському національному університету — 95».

Підсумкова конференція та нагородження відбулися 5 квітня в конференц-залі Черкаського національного. Учасників привітав проректор з наукової, інноваційної та міжнародної діяльності Сергій Корновенко.

Щоб визначити переможців серед фіналістів вікторини, учням ставили запитання з історії виникнення та розвитку ЧНУ ім. Б. Хмельницького. Усі продемонстрували, що знають не лише загальні факти. Діти добре володіють інформацією про визначальні для університету постаті. Знають відомих випускників нашого університету. Школярі активно відповідали на питання, доповнювали одне одного, фантазували на тему: «Яким я бачу сучасного учителя?». Кожен із учасників назвав основні риси, які мають бути притаманні всім педагогам: лояльне ставлення до учня, чуйність і комунікабельність. Прозвучали побажання щодо професійного рівня вчителя: знання свого предмету, використання в роботі мультимедійних засобів.

Школярі розповіли, чому вони вирішили взяти участь у вікторині та що нового дізналися.

«Мені дуже подобається Черкаський національний. Маю намір вступати сюди. Захотілося дізнатися історію цього навчального закладу», — каже Влада.

«Мені подобається історія. Також мені цікава була сама конференція. Я хочу вступати на спеціальність «журналістика», тому для мене це був певний досвід спілкування з різними людьми. Дізналася про ЧНУ те, чого до цього не знала. Було дуже цікаво та інформативно», — говорить Анастасія.

«Мені дуже подобається спілкуватися з людьми, цікава думка інших. Дізнався багато про Черкаський національний, про цікавих людей: про випускників та викладачів. Планую подавати документи до ЧНУ, а там як випаде доля», — ділиться Володимир.

«Я брала участь у заочній вікторині, пройшла у фінал і потрапила на цю конференцію. Вирішила показати свої знання, спробувати власні сили. Також мені було цікаво познайомитися з новими людьми. Я дізналася багато нових фактів про відомих людей району, про ЧНУ», — зазначає Діана.

«Мені про цю вікторину розповів учитель, і мене це зацікавило. Я завжди радий такій роботі. Люблю щось нове досліджувати. Сьогодні я побачив багато цікавих людей, себе показав. Виграв книжечку. Сподіваюся, що вступлю до Черкаського національного. Вирішив обрати спеціальність «педагогіка», — зізнається Роман.

 

«Вирішила взяти участь у вікторині, щоб спробувати свої сили, дізнатися більше цікавого про університет. Можливо, в майбутньому вступатиму до ЧНУ. На конференції дізналася, що саме тут працює багато висококваліфікованих педагогів, які уміють знайти підхід до студентів. Вважаю, що навчання в цьому закладі буде для мене захопливим та цікавим», — каже  Наталія.

«Хочу вступати до Черкаського національного університету і люблю історію. Дуже багато дізналася про цей навчальний заклад. Мене зацікавила інформація про культурну діяльність, бо я люблю співати, танцювати. Звісно багато дізналася про Черкаську область. Думаю, що вступатиму на перекладача англійської мови», — ділиться планами Тетяна.

«На мою думку, ЧНУ ім. Б. Хмельницького — це один із найкращих ВНЗ України. Саме сюди я планую вступати. На конференції було дуже цікаво. Я дізналась багато нового, познайомилася з викладачами закладу. Після вікторини моє бажання вступити тільки збільшилося. Історію та археологію вважаю одним із найцікавішим напрямків», — говорить Юлія.

За підсумками визначили переможців. Кожен із них був нагороджений книгою про історію ЧНУ, Черкаської області. Усі учасники вікторини  отримали сертифікати, що підвищать шанси вступити до ННІ історії та філософії за держзамовленням. Крім того, на питання завтрашніх абітурієнтів відповів відповідальний секретар приймальної комісії Володимир Конограй

Лора ШУМЕЙКО, Крістіна ОРЕЛ, 4-Р ННІ УФСК