В інституті української філології згадали святих рівноапостольних Кирила та Мефодія. Слов'янським просвітителям присвятили заключне засідання наукового гуртка «Джерело». Захід відбувся напередодні Дня писемності, що відзначають 24 травня.

На урочистому засідання гуртка була присутня керівник «Джерела», викладач кафедри українського мовознавства та прикладної лінгвістики Ірина Савченко, а також куратор святкового засідання Галина Кочерга.

Філологи говорили про внесок Кирила та Мефодія в розвиток української писемності. Згадали історію створення християнськими діячами слов’янської азбуки. Студенти зачитували доповіді про найвизначніші пам’ятки тогочасного українського письменства, демонстрували презентації. Аудиторії також представили фільм про те, як Кирило та Мефодій створювали алфавіт.

Студенти не обійшлися без гумору та веселощів. Учасники гуртка «Джерело», студенти першого курсу української філології представили сценку з життя просвітителів. Вони показали, як святим Кирилу та Мефодію доручили створити азбуку і як вони це робили.

Ірина Степанівна та Галина Василівна подякували студентам за організацію засідання. «Дякую всім студентам, які взяли активну участь у підготовці та проведенні гурткових засідань, і планових, і за вашої ініціативи. Ви вклали душу в цю роботу, і вона вам сподобалась. Приємно дивитись на ваші посмішки, вашу радість», — зазначила керівник гуртка пані Савченко.

На згадку про святкову зустріч учасники «Джерела» зробили загальну фотографію. Про те, що студентам і справді подобається робота в гуртку, говорить і Вікторія Садківська, активний учасник, організатор засідань: «Пам’ятаю засідання першого гуртка, на якому ми говорили про толерантність. Тоді я просто спостерігала за дійством, а вже наступні засідання була однією з ведучих. Ті почуття, які виникають, коли вечорами сидиш за тонною інформації, щоб донести її у цікавому форматі до слухачів — не передати. Особливо, коли отримуєш позитивні відгуки за свою старанну працю».

Крістіна Орел, студентка ННІ УФСК