До Черкас уперше завітав український письменник-фантаст Володимир Арєнєв.Презентація його творчості відбулася 27 квітня у стінах Художнього музею завдяки МГО «Книжковий маестро».

Протягом п’яти років «Книжковий маестро», створений викладачами та студентами Черкаського націлонального універистету імені Богдана Хмельницького, запрошує цікавих і відомих письменників. Цього ж разу  організація вирішила познайомити містян  та студентів ЧНУ ім. Б. Хмельницького з фантастикою.

«Авторів такого жанру у Черкасах ще не було. Володимир Арєнєв має багато нагород, відзнак і є шанованим в Україні та за кордоном. Ми запросили приїхати до нас і він погодився», — розповіла учасниця МГО «Книжковий маестро» Марина Сухенко.

На початку зустрічі модератор, викладач кафедри видавничої справи та редагування Людмила Фіть  задавала письменнику питання, щоб краще познайомити аудиторію із письменником. Фантаст із захопленням розповідав про  дитячі мрії: мати суперсилу та полетіти на Марс. А також чи впливає алкоголь, наркотики на виникнення  сюжетів та головних героїв фентезі.

Автор із гордістю розповідав про свої книги «Порох драконячих кісток» та «Бісова душа або Заклятий скарб»: «Це  ті книги, які хочеться брати в руки», — запевнив Авдеєв. Він розповів про їх створення та про особливості їхнього дизайну.

Готуючись до зустрічі, активісти МГО «Книжковий маестро» протягом 8 днів проводили «Фантастичну вікторину»,  в якій взяли участь студенти ЧНУ ім. Б. Хмельницького тпа всі охочі. Найбільшим знавцем текстів фантастів виявився  Ярослав Лавров.  Йому було вручено сертифікат на квест-гру   в  QRoom. 

Приємні враження залишилися в гостей презентації: «Сподобалося, що він не нудний, його цікаво було слухати», — прокоментувала Ольга  Іванова.

Цікаво було послухати автора фантастичних книг і Юлі Мельник: «Зустріч дуже сподобалася. Із задоволенням слухала Володимира Арєнєва. Надзвичайно цікаво було відчути і зрозуміти світ автора-фантаста».

«Приємно  було послухати розумну людину. Дуже класно, що він різнобічна особистість, і в принципі на кожну тему вміє сказать усе по суті», — поділилася думкою Ольга Котляр.

Опісля заходу найбільші шанувальники фентезі продовжили спілкування з письменником  за чашкою  кави.

Студентка ННІ УФСК Надія Хандусь

Фото: kafedra-press.kiev.ua