Студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького взяли участь у забігу «Студентська Миля – 2019». До всеукраїнського фізкультурно-оздоровчого заходу легкоатлети долучаються вже вдруге.

Цього року забіг приурочений до закриття XIV літньої Всеукраїнської Універсіади. Майже 200 спортсменів із університетів і коледжів Черкас долучилися до нього.

Метою всеукраїнської акції є популяризація спорту та заклик до здорового способу життя.

Учасників привітала виконувач обов’язків начальника Черкаського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту МОН Олена Скринська.

На важливості проведення таких заходів наголосив перший проректор ЧНУ Василь Мойсієнко:

— Подібні заходи пропагують здоровий спосіб життя як в університетському середовищі, так і в суспільстві загалом. Переконаний, що спортсмени продемонструють свої вміння, навички і підтвердять, що сучасна молодь спроможна розбудувати Українську державу.

У студентському забігу легкоатлети університету показали високі результати.

Студентка навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та здоров’я ЧНУ Вікторія Коваленко, яка першою перетнула фініш, визнана найшвидшою легкоатлеткою серед дівчат. Найшвидшим серед юнаків став студент навчально-наукового інституту фізичної культури, спорту та здоров’я Євген Різник.

А диплом за наймасовішу участь у всеукраїнському фізкультурно-оздоровчому заході серед студентів «Студентська Миля» здобув Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького.

— Наш університет завжди активно підтримує заходи, спрямовані на популяризацію фізичної культури. Наші спортсмени радують нас успіхами та на власному прикладі демонструють, що спорт — це здоров’я, краса і перемога. Дякую викладачам і студентам ЧНУ, а також всім, хто розвиває й підтримує студентський спорт! — зазначив ректор ЧНУ, голова відокремленого підрозділу Спортивної студентської спілки України в Черкаській області Олександр Черевко.

Довідково: перший студентський забіг відбувся 1 червня 2018 року одночасно в усіх регіонах України. Участь у ньому взяли 15 тисяч студентів, які представляли 100 закладів вищої освіти.

 

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького