У Черкасах відзначають День науки. Традиційно цей день припадає на третю суботу травня. До нього приурочили загальноміське свято «Наука навколо нас». Викладачі й студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького стали його активними учасниками, продемонструвавши різнопланову експозицію своїх наукових здобутків. Містяни будь-якого віку знайшли у ній для себе щось цікаве.

Майстер-класи — «Я журналіст» і «Мистецтво» провели викладачі ННІ української філології та соціальних комунікацій. Крім цього, студенти разом з викладачами й учнями шкіл Черкас долучилися до лінгвістичного флешмобу.

Наукові ігри провели представники навчально-наукового інституту інформаційних та освітніх технологій. Діти та підлітки з захопленням розглядали надруковані на 3D-принтері моделі, телескоп, химерні музичні інструменти, проводили фізичні досліди.

Цікавими і творчими прийомами для вивчення іноземних мов, корисними майстер-класами зі старшокласниками поділилися науковці ННІ іноземних мов.

Дорослих відвідувачів скверу Богдана Хмельницького вабили арттерапевтичні та психогімнастичні вправи, різноманітні тестування від представників психологічного факультету та ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва. Попит мав також імпровізований масажний кабінет просто неба від ННІ фізичної культури, спорту та здоров’я.

Вікторину «Креативна мозаїка педагогічного марафону» організували студенти ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва. Дітвора залюбки дозволяла розмальовувати візерунками свої личка та заплітати своє волосся.

Хімічні досліди проводили діти та підлітки під керівництвом ННІ природничих та аграрних наук.

Майстер-клас «Історичний вимір життя» та виставку старовинних прасок, глечиків, автентичних вишитих сорочок організували історики й археологи ННІ історії та філософії. Вони розважали містян пізнавальними вікторинами і конкурсами.

Юристи ННІ економіки і права вчили робити відбитки пальців. Студенти, що вивчають туризм та готельно-ресторанну справу, розповідали про мандрівки Україною та проводили веселі тестування.
Цікаву вікторину провели викладачі ФОТІУСу.

Приєдналася до університетської громади і кафедра образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва. Митці влаштували пленер та малювали краєвиди Черкас.

Представлена була також виставка видань від наукової бібліотеки університету.

Учасників свята привітали представники міської влади — заступник міського голови Ігор Волошин, директор Департаменту освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов.

Представляючи Черкаський національний університет, перший проректор Василь Мойсієнко розповів про його здобутки та наукові досягнення, про вчених, які є його «золотим фондом».

— Поєднання якісної освіти, науки та дуальної освіти дозволяє нашим студентам обрати фах, який забезпечить кар’єрне зростання, — підсумував він. — Заклади вищої освіти завжди підтримають ініціативи міської влади щодо популяризації науки! Переконаний — спільно ми досягнемо успіху!

 

БІЛЬШЕ ФОТО

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького