Викладачі кафедр фонeтики і граматики англійської мови та німецької філології провели навчально-тренінгові заняття з англійської та німецької мов для старшокласників Черкас та області. свій рівень знань з іноземної мови підвищували 90 школярів.

Захід відбувся у межах всеукраїнськогонауково-практичного семінару «Іноземні мови та зарубіжна література: орієнтири, напрями, методика й інновації».Учасників експериментальних курсів привітали заступник директора ННІ іноземних мов Людмила Рудакова та професор Мюнстерського університету Лінгард Легенгаузен.

Протягом першого дня учасники курсів взяли участь у практичних заняттях за чотирма аспектами (LanguageinUse, Grammar, ReadingandListening). Знання, набуті протягом цього тренінгу, стануть у нагоді при зовнішньому незалежному оцінюванні.

Під час другого дня старшокласники не лише відвідали відкриті заняття з практики мови, практичної граматики, країнознавства, які проводили викладачі кафедри, а й активно брали участь у процесі навчання, що допомогло подолати мовний бар`єр.

Для учасників курсів працював граматичний консультаційний центр, де вони могли поглибити свої знання та отримати відповіді на питання, які їх цікавили найбільше.

Учасники курсів мали змогу поспілкуватися з успішними випускниками ННІ іноземних мов — Галиною Гавріковою та Яною Балашовою, які в невимушеній бесіді розповіли про роль університету у формуванні їхньої кар`єри. За їхніми словами, ця відправна точка стала дуже значимою у їхньому житті.

Підводячи підсумки дводенного спілкування, завідувач кафедри фонетики і граматики англійської мови Таміла Кравченко розповіла про можливості, які відкриває ННІ іноземних мов перед своїми студентами.   

Але на цьому співпраця не закінчується, адже організатори зустрічі сподіваються на зворотній зв`язок від слухачів та очікують на відгуки, які вони залишать за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/1uZCsaNWUy1PFsfYTvjeGzw1MJImE0wT1kWBE94YkfpI/edit

Колектив ННІ іноземних мов також радий буде побачити всіх учасників експериментальних курсів з англійської мови серед студентів ННІ іноземних мов.

ННІ іноземних мов