У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбулася зустріч-дискусія студентів із Давідом Сакварелідзе.

Екс-заступник Генерального прокурора України розповів присутнім про своє бачення реформування державного апарату, системи правоохоронних органів, а також акцентував увагу на ролі студентства в політико-правових процесах.
Дискусія відбувалась у межах трьох секцій. Перша була присвячена реформуванню державного апарату в Україні. На думку Давіда Сакварелідзе, держава в процесі здійснення влади не враховує запити громадянського суспільства, що призводить до проблем у країні загалом. «У нас існує державний апарат, яким, зазвичай, невдоволені самі українці, оскільки діє він поза інтересами суспільства», — зазначив він.
Проведення реформи у правоохоронній сфері, на думку Сакварелідзе, потребує чіткого дотримання принципу верховенства права, підбору кваліфікованих кадрів, захисту інтересів особистості, відсутності корупції та політичної незаангажованості правоохоронних органів. Особливо великі надії Давід Сакварелідзе покладає на реформування прокуратури та судових органів.
Слід зазначити, що при спілкуванні Давід Сакварелідзе повністю деполітизував зустріч, зосередившись переважно на практичній складовій обговорюваних проблем та ділячись особистим досвідом, набутим у Грузії та Україні.
Наприкінці Давід Сакварелідзе наголосив на значній ролі студентства в політико-правових процесах країни. «Головним мотиватором останнього Майдану в Україні були студенти. Саме молодь вийшла з протестами проти життя за старими, пострадянськими умовами й правилами. Студенти прагнули донести важливість прийняття України до ЄС», — зазначив Сакварелідзе.

 

Перший проректор Василь Мойсієнко