Президент Національного олімпійського комітету України, олімпійський чемпіон, Герой України Сергій Бубка і призерка Олімпійських ігор Олена Говорова прочитали лекцію для викладачів та студентів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Зустріч відбулася у межах робочого візиту відомих спортсменів до Черкас.

У навчально-науковому інституті фізичної культури, спорту і здоров’я ЧНУ гості оглянули лабораторії Науково-дослідного інституту фізіології імені М. К. Босого та поспілкувалися з директором НДІ, доктором біологічних наук, професором Володимиром Лизогубом.

На зустріч із зірками спорту зібралися викладачі та студенти ЧНУ.

Представляючи гостей, ректор університету Олександр Черевко зазначив:

— Сьогодні ви маєте нагоду поспілкуватися з президентом Національного олімпійського комітету України, 35-разовим світовим рекордсменом, олімпійським чемпіоном, заслуженим майстром спорту, доктором наук, Героєм України Сергієм Бубкою. Модератор зустрічі — призерка Олімпійських ігор у стрибках у довжину та потрійному стрибку Олена Говорова. Їхній приклад стимулює до нових досягнень і наших викладачів та студентів, і мене як ректора та голову відокремленого підрозділу Спортивної студентської спілки України в області.

Ректор наголосив, що Черкаський національний готує справжніх чемпіонів та має значні досягнення і в спорті, і в науковій діяльності. Він подякував гостям за те, що подарували студентам можливість отримати поради й настанови від олімпійських чемпіонів.

Своєю чергою Президент НОК України відзначив заслуги Черкаського національного у пропагуванні спорту й здорового способу життя і подякував за підготовку фахівців для спортивної галузі: тренерів, викладачів фізичної культури, реабілітологів.

Сергій Бубка вручив ректорові ЧНУ подяку «За внесок у розвиток Олімпійського руху». Грамоти, подяки і подарунки від НОКУ отримали і викладачі ННІ фізичної культури, спорту та здоровֹ’я — професори Анатолій Стеценко та Володимир Лизогуб, директор інституту Леонід Нечипоренко, викладач Володимир Каленіченко.

А студентам олімпійський чемпіон дав низку практичних порад із власного досвіду.

— Те, що дає вам спорт, ніхто вам не дасть і не подарує. Адже спорт допоможе вам залишатися здоровими, — звернувся він до студентів. Сергій Бубка також підкреслив важливу роль викладача й тренера у процесі формування особистості дитини.

— Ви не просто тренуватимете спортсмена, ви виховуватимете людину, готуватимете її до майбутнього життя.

Гості поспілкувалися зі студентами у форматі «питання-відповідь», відповівши на низку гострих запитань, зокрема й про перспективи неолімпійських видів спорту, і про викладання фізичної культури в навчальних закладах.

Завершилася зустріч авторграф-сесією. Крім того, на згадку про відомих гостей в інституті зберігатиметься прапор Національного олімпійського комітету з автографами Сергія Бубки та Олени Говорової.

 

БІЛЬШЕ ФОТО ТУТ

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького