30 березня 2016 року представники Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького — заступник директора з виховної роботи ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва Інна Ченбай, доцент кафедри дошкільної освіти  Олександр Кучай  та координаторка Центру гендерної освіти Наталія Байдюк відвідали (Не)конференцію міні-EdCamp Cherkasy, що відбулася вперше у нашому місті і зібрала майже 200 педагогів з усієї країни.

На заході обговорювалося, яка повинна бути сучасна освіта. ІКТ в освіті, нові педагогічні технології, освіта і освіченість, духовність сучасної людини. Це для того, щоб об’єднати небайдужих до освіти людей, поділитися досвідом та спільними зусиллями вчителів, батьків, учнів та громадськості, побудувати сучасну якісну освіту.

EdCamp як інноваційний формат взаємонавчання та спілкування вчителів поширюється світом вже протягом п’яти років. Україна стала 24-ою країною, що приєдналася до цього руху.

Серед питань, які активно обговорювалися цього разу: «Нео Етикет — нова Грамотність у цифровому суспільстві», «Метод проектів: планування і оцінювання», «Результативність духовно-морального виховання молоді в Україні», «Самоорганізація професійної діяльності через тайм-менеджмент», «Інноваційні форми гендерної просвіти громади (на прикладі Центру гендерної освіти ЧНУ ім. Б. Хмельницького)». Найбільш дискусійною виявилася тема «Школа — не єдине місце для навчання», що стосувалася популяризації ідеї сімейного виховання та можливості навчати дитину поза межами школи. 

ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва