Викладач Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Ольга Радченко упродовж місяця проводила наукове дослідження у межах гранту HERMES програми ЄС Еразмус Мундус в Європейському університеті Віадріна у Франкфурті-на-Одері (Німеччина).

Доцент кафедри туризму та готельно-ресторанної справи університету вивчала інформацію про Україну, подану в путівниках Німеччини та Австро-Угорщини 19-початку ХХ століття. «Із Берліну та Відня до Києва. Історія культурних взаємин та трансферу знань» — така тема наукової роботи, яку вона проводила на кафедрі сучасної європейської історії факультету культури і соціальних наук франкфуртського університету. Прочитала з цієї теми лекцію для зарубіжних колег.

— Я вже багато років працюю над цією темою. Моя дисертація була присвячена історії туризму в радянській Україні. Тепер я обрала об’єктом дослідження путівники та  довідники, літературу про подорожі, де йдеться про Україну.   Зібрала багато матеріалу, писатиму монографію. Із франкфуртським партнером, доктором наук Яном Музекампом, познайомилися через інтернет. Його сфера інтересів — дослідження історії залізниці, що з'єднала Прусію та царську Росію. Ми з ним знайшли спільні теми, що й дало мені можливість узяти участь у грантовій програмі.

Партнерські стосунки науковців продовжаться і після завершення проекту. Колега з Німеччини вже отримав запрошення на конференцію з питань туризму і гостинності, яка проводиться у ЧНУ восени цього року.

Прес-служба Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького