Першокурсники кафедри видавничої справи, редагування і теорії інформації ознайомилися з роботою місцевих засобів масової інформації. Організатор екскурсій — доцент, кандидат наук із соціальних комунікацій Людмила Солодка.

Про особливості роботи інтернет-видання першокурсникам розповідали в інформаційному агентстві «ВиЧЕрпно». Директор Анастасія Чубіна розповіла майбутнім журналістам про специфіку роботи черкаського сайту, поділилася досвідом та дала корисні поради початківцям.

Майстер-клас з основ медіаграмотності для студентів провела головний редактор видання Анна Романенко.

Як працюють над створенням друкованої газети майбутні фахівці, дізнавалися у працівників обласної газети «Нова Доба».

Професійні поради першокурсникам дала головний редактор Тетяна Очеретяна. Крім цього, вона розповіла, що колектив видання постійно займається благодійністю.

— Ми започаткували проект — «20 добрих справ до 20 років». Нині вже виконана третина від поставленого завдання. Наш колектив відвідав санаторії Черкащини, де зробив подарунки хворим на туберкульоз дітям. Також ми подарували квитки до цирку багатодітним сім’ям, — розповідає Тетяна Борисівна.

Про медійне життя й особливості роботи студенти дізнавалися під час екскурсії на ТРК «ВІККА». Головний редактор Юлія Кропива розповіла про історію створення телекомпанії, про особливості роботи над медійним продуктом, пошук тем для висвітлення.

Кожна зустріч супроводжувалася відкритим діалогом, жвавим спілкуванням. Студенти ставили запитання та ділилися своїм першим журналістським досвідом.

Автори: студенти першого курсу Дмитро Грановський, Анастасія Калиновська, Світлана Сімоненко