Цієї весни черкаські спортсмени, Геннадій та Олег Данілови на чемпіонаті України з армспорту вибороли «золоті медалі». У ЧНУ ім.Б.Хмельницького небезпідставно вважають, що ця спортивна династія — 43-річний батько Геннадій Григорович і його 17-річний син Олег — «родом» із університету.

Адже свого часу Геннадій Данілов отримав тут вищу освіту, досьогодні підтримує партнерські стосунки зі своєю Альма Матер, разом зі своїми вихованцями тренується на базі навчального закладу. Для Геннадія Григоровича ЧНУ — це серйозний старт на все життя, саме під час студентства він зустрів свою дружину Еллу, під орудою тренера Анатолія Івановича Стеценка розпочав шлях у спорті. Сімейну традицію збирається продовжити син Олег, який цьогоріч закінчує школу і готується вступати до Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

Геннадій Григорович  — старший тренер ДЮСШ «Вікторія», там же займається і його син-чемпіон.

— Всі основні мої спортивні здобутки були якраз під час навчання, — зізнається він. Геннадій Григорович розповідає, що донедавна займався пауерліфтингом, нині ж захопився ще й армспортом. Не в останню чергу — за компанію з сином, щоб його підтримати:

— Я зараз і його тренер, і спаринг-партнер, — каже батько.

До речі, син — перший успішний учень пана Геннадія в рукоборстві. На відміну від пауерліфтингу, де підготовлених ним чемпіонів змагань різного рівня багато.

— Секрет мого успіху як тренера і спортсмена простий: постійна робота, постійні тренування, — наголошує тренер-чемпіон.

Данілов-молодший каже, що вісім років займався баскетболом. У 14 років вирішив займатися армспортом. І в 17 вже — чемпіон України у ваговій категорії «понад 80 кг».

Разом із черкасцями за нагороди у Харкові боролися кращі рукоборці з різних куточків України. Та рівних нашим землякам  — батьку і сину — не знайшлося. Геннадій Григорович, переміг усіх суперників у вазі «понад 110 кг».

Олег удруге став чемпіоном України на праву і ліву руку (вагова категорія — понад 80 кг). На звання чемпіона в його категорії змагалися понад 20 учасників із 16 регіонів України.

На здобутій перемозі Олег зупинятися не збирається. Готується до чемпіонату Європи, який відбудеться 21 травня у Бухаресті.

На питання, чи вже визначився з майбутньою професією та навчальним закладом, хлопець відповідає однозначно: готується вступати в Черкаський національний. 

— Думаю бути тренером. Хочу продовжити справу батька. Адже він є моїм стимулом для розвитку як у спорті, так і в житті. Він навчався тут, і я теж налаштований вступити в ЧНУ, успішно закінчити і залишитися працювати в університеті.

Олег зізнається, що нині ходить до репетиторів, готується здавати ЗНО. Не забуває і про постійні спортивні тренування.

Сьогодні батько з сином борються за нові перемоги — і в спорті, і в навчанні. А Черкаський національний чекає своїх абітурієнтів — здібних, працелюбних і, безумовно, перспективних.

Фото: «Черкаський спорт» 

Лора Шумейко, студентка ННІ УФСК