Доктор історичних наук, професор кафедри археології та спеціальних галузей історичних знань Анатолій Чабан днями провів відкриту лекцію, майстер-клас «Україна: шлях до Європи» для учителів історії Чорнобаївського району.

Відбулася ґрунтовна дискусія щодо європейського вибору України та шляхів досягнення членства у Європейському Союзі. Особливу зацікавленість  в учасників зустрічі викликали питання формування громадянського суспільства України, яке усвідомлено вибирає шлях євроінтеграції, націленості на участь у цьому процесі підростаючого покоління та ролі учителів гуманітарних галузей знань.

Зустріч учителів історії з науковцем пройшло у Веселохутірському навчально-виховному комплексі ім. В. Л. Лук’янця, який очолює директор НВК, а також керівник районного методичного об’єднання істориківЛюбов Домаш. Цей навчальний комплекс  і Черкаський національний університет ім. Б. Хмельницького украли довгострокову угоду на співпрацю.

Під час зустрічі було оголошено про проведення заочної вікторини серед старшокласників району «Черкаський національний — 95», присвячену 95-річчю університету. Переможці вікторини, яка завершиться у березні 2016 року візьмуть участь у конференції до ювілею, кращі повідомлення будуть надруковані у збірнику студентських наукових праць «Родзинка», а їх автори — нагороджені цінними подарунками.

Навчально-науковий інститут історії і філософії планує провести такі зустрічі і в інших районах Черкащини.

 

Навчально-науковий інститут історії і філософії